DEŽELA ŠKRATOV

DEŽELA ŠKRATOV

Vabimo Vas v našo deželo, kjer raste vinska trta, kjer imamo terme, energetske točke, neverjetni mir in tišino. Vse to Vam ponuja Prlekija, obiskana turistična destinacija, natančneje Libanja, ki meji med Ormožem in Ljutomerom. Obiščete lahko odlične vinske kleti, poizkusite dobro kulinariko in naberete novih moči v neokrnjeni naravi ,, JERUZALEM,, ki je obdan z dolgoletno tradicijo, trtami in hribi, ki so dih jemajoči ob sončnih zahodih.

ZAKAJ DEŽELA ŠKRATOV!
• Zato ker je zgodba v celoti avtorska in unikatna in je ne boste našli nikjer drugje!
• Zato, ker je pri nas prisotna posebna energija in mir
• Zato, ker imamo škrate, ki so že priljubljeni med otroci in imajo svojo knjigico na več kot 64 A4 straneh z dvema cd-jema, ki otroke ne samo zabavajo, ampak tudi učijo in je dober pokazatelj pri učnih snoveh v prvi triadi!
• Zato, ker v razdalji enega kilometra, nimamo sosedov in nas obdajajo samo vinogradi in gozd, ter je prisotna zares popolna tišina in umirjena energija
• Zato, ker lahko organiziramo dnevne izlete na deželo ( naravoslovni dnevi, končni izleti za otroke ) in ( organizirano vodenje po Jeruzalemu z raznimi aktivnostmi in druženji za seniorje pikniki, zaključki, obletnice,….)
• Zato, ker imamo v bližini res veliko pestro turistično ponudbo ( kmetije z domačo hrano, živalmi, vinograde in kleti z domačimi priznanimi vini, ...)
• Ker lahko pri nas prespite v prav posebnih unikatnih sobah, kot sta GUSARSKA SOBA Z MORSKO KOPALNICO in PRAVLJIČNA SOBA Z MAVRIČNO KOPALNICO, ter za tiste, ki radi kampirate MAVRIČNI KOTIČEK ( prikolica za 5 oseb s kemičnim wc-jem)

PA POGLEJMO AVTORSKI PROJEKT, KI ŽE ŽIVI OD BLIŽE !

1. POSTAJA - PRAVLJIČNA HIŠA IN PRAVLJIČNI ŠKRAT

V pravljični hiši živi PRAVLJIČNI ŠKRAT, ki se kdaj pa kdaj pokaže in v PRAVLJIČNI SOBI Z MAVRIČNO KOPALNICO, prebere kakšno pravljico, vam da nalogo, da rešite uganke, sestavite puzzle in se sprehodite po njegovih prostorih. Tako vstopite na gusarsko ladjo, kjer vas čakajo gusarke in gusarji. Lahko pa poiščete tudi Piko Nogavičko in morskega psa, ali se poigrate v morskem labirintu sredi sobe. Če želite na res poseben WC, potem se lahko iz gusarske ladje potopite v morje, kjer boste našli veliko skrinjo z zakladom in še nekaj risanih junakov.

PRAVLJIČNA HIŠA IN ŠKRAT PRAVLJIČAR

 

 

pravljicniskratpravljina hika

Gusarska soba z dvižno posteljo 160x200 ( 2 odrasla + otrok / možnost dodatnega ležišča )

gusarska soba

 

Morska kopalnica

morska kopalnica

Pravljična soba  ( 180x200 - dva odrasla + otrok, brez dodatnega ležišča )

pravlji

Mavrična kopalnica s pravljično sobo

mavricna kopalnica

Jedilnica s kuhinjo in posteljo 140x200 ( primerna za dve odrasli osebi)

kuhi

kuhinja

Tako se lahko odda celotna hiša ali posamezno po sobah! Primerna je za 6 odraslih ali družino.
Na PRAVLJIČNO HIŠKO smo zelo ponosni,a brez naših donatorjev,sponzorjev in prostovoljcev,ne bi bilo te pravljice.Zato velika zahvala ODDAJI UJEMI SANJE,BRANKO PINTARIČ S.P.,elektroinštalacije DANILO KOROTAJ S.P.,ploščice in estrihi KERAMIČARSTVO ZVONKO FILIPIČ S.P.suho montaža LUKMAN JOŽE za zunanjo okolico,vzdrževanje ceste in ostalih gradbenih del so poskrbel BUKOVEC RAJKO S.P.,KUMP S.P.,IGOR PUČKO S.P.,KRAJEVNA SKUPNOST IVANJKOVCI in vsa druga dela FALKON S.P. in BRILJANT MIKS D.O.O ki je poskrbel za breobrazbo zunanje podobe hiške.Brez ploščic KERAMIN,ne bi bilo tako mavrično-pisano,saj so nam z njihovo donacijo,priskrbeli res vrhunsko kvaliteto ploščic.
Vse in še več o preobrazbi si lahko pogledate na tej povezavi :

https://www.facebook.com/DezelaSkratov?fref=ts

ali enostavno v sliki preko oddaje UJEMI SANJE pogledate naše oddaje na tej povezavi :

https://www.youtube.com/results?search_query=DE%C5%BDELA+%C5%A0KRATOV+

2. POSTAJA – HIŠA KRISTALOV

Hiša kristalov je svet, ki vas bo popeljal skozi različne energije, vam pokazal kakšne barve so naše čakre, kateri kristal deluje na katero čakro ter kateri kristal je namenjen prav vam v trenutku, ko ga potrebujete. Tukaj se boste umirili, začutili vesolje in se napolnili z ljubeznijo, mirom in začutili, da je vse kot mora biti in ste na pravem mestu tukaj in sedaj. Tukaj se delajo tudi eliksirji ( napitki iz določenih kristalov) ki čistijo notranjost duše in telesa, kadila in sprostitveno energetske masaže. Iz hiše kristalov boste prišli kot prerojeni. Lahko si pa privoščite domačo kadilo!
Domače kadilo je snop rastlin, ki zrastejo na domačem travniku. V prostoru lahko deluje dezinfekcijsko in čisti negativne energije, zastale (mrtve) duše, čustvene navlake, slabe spomine ujete v prostor in s tem, ko čistimo prostore energija spet pravilno kroži v prostoru in nas podpira. Izbiramo lahko med večjimi rastlinami, saj ima vsaka svoj namen. Domača kadila so starodavna metoda, ki se uporablja že več tisočlet. Ne pozabimo nase in naravo ampak raje združimo to v eno!
https://www.facebook.com/GloryyPlace 

 2

 naravna kadila

3. HIŠKA ZOBNEGA ŠKRATA IN MIŠKE ŠIŠKE
ZOBNI ŠKRAT se čez dan skriva z zobnimi miškami – MIŠKA ŠIŠKA, da jih ne vidimo. Ko se noč spusti, pa prilezejo na plan iz svoje hiške v kateri imajo licitacijo zob, kdo da več za čiste zobke. Ponoči se namreč prikradejo v usta in pogledajo, če so zobki umiti. Če ne……. Ima Zobni Škrat prav posebno vrtalko, s katero zvrta veliko luknjo, ki zelooo boli in je potrebno k zobozdravniku. Če so pa zobki lepi , beli in mlečni, in ga čakajo pod vzglavnikom, da jih odnese, potem pa vas z veseljem tudi nagradi. DRUŽINICA.

3

4. POSTAJA - SMETKOTOVA HIŠKA
ŠKRAT SMETKO je prišel na Deželo Škratov iz gozda, kjer je živel v drevesu in ni za seboj prav nič pospravljal. Njegova drevesna hiška je bila zelo umazala z raznimi smetmi in pri njemu je zelo smrdelo, saj ni pomival posode in ločeval smeti. Nekega dne, se je tam okoli smukal Škrat Zmešnjavček in ga poučil o ločevanju odpadkov in čistoči. Zato ga je povabil, da živi na Deželi škratov z vsemi ostalimi škrati, kjer sedaj otroke osvešča o ekologiji in čistoči.

4

5. POSTAJA – ŠPORTNE IN DRUŽABNE AKTIVNOSTI
Tukaj se lahko sproščate ob Ruskem kegljišču, balinanju, lokostrelstvu, badmintonu, odbojki ali nogometu in ostalih družabnih igrah.

 

5

6. POSTAJA – VILINSKA HIŠKA
V tej hiški bivajo VILINCI. To so pravljična bitja, ki zares obstajajo, le videti jih ne zmore vsak in so vedno z nami, saj nam pošiljajo veliko znamenj, ki nas vodijo točno na tisto pot ki nam je v življenju dana… Na Deželi Škratov, smo doživeli že veliko vilinskih znamenj, zato verjamemo, da se lahko kakšna želja izpolni tudi vam!
Eno izmed vilinskih in angelskih sporočil si lahko izberete in razmislite, kaj bi lahko naredili?
V notranjosti vilinske hiške, je knjiga želja, v katero lahko napišete svojo željo! Pravijo, da, ko se noč prične in vsi že sladko spimo, Vilinci začnejo izpolnjevati želje in se iz hiške iskri. Če so te želje dovolj močne in srčne, se zagotovo uresničijo. Ko pridete naslednjič, pa nam povejte, ali se vam je želja izpolnila!

6

7. PIKINA POSTAJA
Na DEŽELO ŠKRATOV so se prikradli tudi drugi risani liki, kateri poživijo okolico. Tako se je pridružila k nam še PIKA NOGAVIČKA, KONJ, FICKO IN GUSAR KLJUKA Z GUSARKO OKO, ki popestri, kot veliko platno na hiši, saj se otroci zelo radi slikajo za spomin. Obstaja tudi zgodba in lutkovna predstava.

7

8. POSTAJA – HIŠKA ČAROVNICE MICE
Čarovnica Mica je ena prijazna čarovnica, ki opazuje otroke in pazi na čistočo. Okoli hiške se lahko sprostite in igrate razne družabne in športne igre. Lahko pa se enostavno igrate na igralih .V zgornjem nadstropju hiške Čarovnice Mice, je MINI KNJIŽNJICA in sprostitveni kotiček za branje.

8

9.POSTAJA – MAVRIČNI KOTIČEK ŠKRATA ZMEŠNJAVČKA POD LIPO
Škrat Zmešnjavček je živel nad oblaki, tam za mavrico. In ko je prišel v mesto je bil izgubljen, saj ni poznal barv in prometa. Zato je kaj hitro odšel v šolo, kjer je spoznal veliko otrok, ki so ga poučili o prometu, katera roka je leva, desna, kaj je spredaj in kaj zadaj. A sedaj, ko vse to že ve, se zelo razveseli otrok, staršev in vseh odraslih, da se ustavijo v njegovem MAVRIČNEM KOTIČKU, kljer ga velike barvice spominjajo na učenja barv.
Tukaj se lahko osvežite y kakšno hladno ali toplo pijačo in jedačo. Vse je pravljično dobro in okusno in lahko dobite kakšen spominek za domov, ter se kmalu vrnete nazaj na DEŽELO ŠKRATOV! Tudi tukaj lahko gostje najamejo prostor za piknike in se družijo pod streho z cc. 40 osebami. Kar je pri tej postaji fascinantno? Ko je vsepovsod okoli parcele 38 stopinj, je v Mavričnem kotičku, pod lipo prijetnih 25 stopinj. Zato se tudi naši gostje, vedno radi zadržijo prav pod lipo!
In vsi tisti, ki radi kampirajo, lahko doživijo MAVRIČNI KOTIČEK v prikolici za 5 oseb ( postelja 190x190 in 190x140 s kemičnim wc - jem.

9

10. POSTAJA - IGALNI POLIGON
Že preden vstopite na DEŽELO ŠKRATOV, vas čaka zanimiv igralni poligon, na katerem, vas čakajo razne aktivne naloge.

10

Idej je še veliko, včasih ne moremo spati, ampak vse je odvisno od finančne pomoči, katere žal za ta projekt, ne zmoremo sami in čakamo na boljše čase!
Verjamemo, da vam je naša zgodba in dežela všeč in nas boste kmalu obiskali!
Z lepimi pozdravi vaši ŠKRATI!
www.pevkaclaudia.si 041-719-556

NASTOPI

KONTAKT

Telefon:
+386 (0) 41-719-556
E-pošta:
pevkaclaudia@gmail.com

dezelaskratov40@gmail.com 

www.pevkaclaudia.si

 

FACEBOOK

DEZELA SKRATOV

fb claudia

keramin