Biografija

Moje umetniško ime je CLAUDIA.
Rodila sem se 21.09.1974 v Mariboru. Po poklicu sem frizerka,a žal zadnja leta ne delam več,saj je bila glasba močnejša,kasneje pa tudi nesreča,ki mi je onemogočila delo v mojem poklicu.

Kot majhna deklica sem bila  zelo nagajiva,navihana in  nikoli nisem počivala,
(danes vidim isto osebo v moji mlajši hčerki Amelii).

Pri šestih letih sem mami  Marijo in očija Milana , prepričala , da mi podarita sestrico ali bratca.
In uresničile so se mi prve sanje , dobila sem sestrico Majo, kateri sem dala ime  po risanki ,,ČEBELICA MAJA,,
Moram reči , da sta imela moja starša , veliko potrpljenja z menoj , še posebej moj  oči,ki je vedno prenesel vse zelo potrpežljivo,medtem,ko je mogel biti nekdo v družini , ki pa je včasih zaropotal po mizi , to je bila seveda moja mami ki sem ji danes zelo hvaležna , da me je tako lepo vzgojila.

  1. oče je imel veliko bratov in sester in že od malih nog igral trobento ,brat harmoniko , kitaro…imel je tudi svoj ansambel , tako smo bili vedno obdani s glasbo. Tudi jaz sem večkrat vzela kakšno škatlo in improvizirala,da igram harmoniko. To se je tudi zgodilo in že pri petih letih sem hodila v zasebno glasbeno šolo h gospodu Matjašiču.
    Obiskala sem tudi folkloro.

Ko sem prišla v puberteto , so se moje želje do glasbe malenkost spremenile in sem jo dala na stran , saj so bile moje  sanje postati frizerka.
Pri svojih 19-ih letih sem imela svoj frizerski salon in ga vodila osem let.

  1. je prišla tudi družina in rodila se je moja največja sreča , hčerka GLORIJA. Nanjo sem zelo ponosna , saj gre po maminih stopinjah in  je pri šestih letih posnela svojo prvo lastno skladbo ,,BABI,, ki sem jo zanjo napisala in spesnila sama.!
    Sedaj je stara štirinajst let in se že srečujemo s puberteto.

Ker pa mi frizerski salon in gospodinjska dela niso bila dovolj,sem želela uresničiti nore sanje,ki so bile skoraj nemogoče.
Ampak ,če imaš dovolj veliko željo,lahko dosežeš tudi tisto,kar se ti zdi neverjetno.
Želela sem spoznati pevca BRENDIJA ,ki je napisal toliko lepih pesmi.
Tudi jaz sem želela biti ena izmed tistih,ki bi jih poslušali na radijskih postajah.
In želja se mi je uresničila. Spoznala sem Brendija, mu povedala,da si želim posneti eno in edino pesem za mojega najdražjega in bolj za šalo,kot za res je nastala  pesem
,,VSE NAJBOLJŠE ZA ROJSTNI DAN,,ki je postala zimzelena po željah poslušalcev.
Bila sem zelo presenečena ,saj takšnega odziva nisem pričakovala.
Brendi mi je ponudil  sodelovanje,ki sem ga seveda z veseljem sprejela.
Nastala je prva zgoščenka z naslovom ,,SREČNA SEM,,ki je izšla leta 2000 in  bila razprodana. Zame je bilo to vsekakor prelomno leto.Naslednje leto  je izšla že druga zgoščenka z naslovom ,,TAKŠNA SEM ,, ki se je nekoliko razlikovala od prve,saj sem človek ,ki rada eksperimentira ..
Tako je tudi pri laseh,saj nimam miru ,da bi zdržala en mesec z eno barvo.Kar nekaj časa pa sem že zvesta oranžni barvi,ker se v njej tudi najbolje počutim.


2003 je izšla plošča z naslovom ,,VEM ZAKAJ ŽIVIM,,
Ta plošča je  kot moj dojenček,saj sem napisala 9 besedil in 3 melodije.
Takrat sem začutila,da sem tukaj doma in ,da je to moj sedaj že odkriti talent.

Zadnji koncert , ki sem ga imela v Dupleku pod šotorom je bil velika atrakcija saj smo praznovali moj trideseti rojstni dan in presenečenje ,  ( POROKA ) res je bilo dobesedno presenečenje , saj nihče razen mojih staršev ni vedel , da se poročiva . To pa ne bi bilo nič posebnega , če na poroki ne bi bilo 700 svatov. Od tega 200 mojih sorodnikov in seveda 500 obiskovalcev , ki so prišli na moj koncert.
Vsi so bili pogoščeni z večerjo in darili. Bilo je božansko , le za naju z možem je bilo zelo naporno , ker je bila skoraj vsa organizacija  najino delo , zato sva potrebovala kar nekaj počitka.

Leta 2006 se mi je izpolnila še ena velika želja , saj sem že od samega začetka sanjala ,da bi posnela   otroški projekt , ki je nastal pod taktirko založbe ,,NOVIUM,, ki izdaja razne časopise…BIM-BAM ,COOL , BUČKA..
Povabili so me k sodelovanju , združili smo skupne moči in nastal zelo lep izdelek s knjigo ,,123 IN ŽE IGRAM,, ki je poleg vseh obrazložitev glasbil (kitara , klavir , zvončki , blokflavta ) note za začetnike in zgoščenko , ki je  računalniško zelo zanimiva poleg 10 pesmi , ki so primerne za otroke do devet let , saj se preko njih naučijo tematiko,ki jo uporabljajo v šolah .

Leta 2006 sem dobila še eno zanimivo  ponudbo , ki sem jo takoj sprejela , saj sem žela poizkusiti tudi to.
Vodila sem  narodnozabavno oddajo ,,PRI GAŠPERJU,, ki je bila predvajana  na raznih lokalnih televizijah ,vendar pa smo , zaradi različnih pogledov na oddajo prekinili sodelovanje.

Najlepši spomin tega dogodka je vsekakor moja druga hčerkica AMELIA,saj so me lahko gledalci opazovali,kako raste moj trebušček. Bili so z menoj od začetka in do poroda in to je vse zabeleženo na kamerah , kar mi je v veliko veselje , saj bom Amelii , lahko pokazala , koga vse je že spoznala v trebuščku.
Od Glorije se razlikuje po tem , da je hiperaktivna in ni minuto pri miru , je zelo radovedna , tako , da vsak dan odkrivamo kaj novega . Mož in moja mami se šalita in mi pravita, da je takšna zato,ker sem nastopala še tri dni pred njenim rojstvom in to ravno v oddaji ,, PETA NOČ ,, ki je bila sedem mesecev kasneje skoraj usodna zame.

Po hudi prometni nesreči , ki se mi je zgodila , ko sem odhajala na oddajo ,,PETA NOČ,,(skoraj sem ostala brez leve roke,tako,da kirurgom vse čestitke in vedno pozabimo tudi na gasilce ) sem prišla do zaključka , da mi slava ne pomeni več toliko , kot včasih , saj ni bilo meja zame , da ne bi zamudila , kakšno prireditev , nastop , oddajo.....

Danes razmišljam drugače in se odzovem samo na določena povabila. Nikoli prej nisem pomislila , kako se počuti moj mož , hčerki , ki bi lahko ostali brez mamice….teh trenutkov , ko otroci rastejo in se razvijajo, ne mora nadomestiti nihče. In ravno to se je zgodilo pri Gloriji. Nisem vedela , kako je shodila , kdaj je rekla prvo besedo….Zato vsem staršem , predvsem mamicam polagam na srce , da naj prisluhnejo svojim otrok in si vzamejo čas , ker je neprecenljiv..

Leta 2007 izide plošča ,,NAJLEPŠE MELODIJE 2000-2007,, ki je slovo mojim poslušalcem , saj je na njej združenih 20 pesmi , skozi mojo kariero (13. pesmi že dobro poznajo , saj so povzete iz vseh prejšnjih treh zgoščenk,7 pa je novih)

V večini novih skladb sem  avtorica glasbe in besedil , vse pa izhajajo iz življenja v katerem se marsikdo najde.
So hudomušne , nagajive , največ pesmi pa je namenjenih prav za  ČESTITKE tako,kot so ljudje že vajeni.

Dobila sem celo naziv ,,PEVKA ZA ČESTITKE,,

Minilo je kar nekaj časa ,ko sem spet rekla,želim si posneti novi otroški projekt.In res je po dveh letih pauze leta 2009 nastal zame najlepši projekt ,, ZIMSKO VESELJE ,,saj tokrat ni bilo prisotnih misli:,, joj zdaj pa moram,ker drugače me bodo pozabili, joj bom kaj prodala,da se bo vrnil denar,bom imela kakšen nastop ali ne??????
Danes se prepuščam toku in ni mi žal , saj živim bolj polno življenje in zdi se mi,da se zadeve urejajo spontano .


11.Septembra  2011 je izšel, moj prvenec knjiga z naslovom MAJHNE NOGICE..VELIKE,BISTRE GLAVICE z zgoščenko ,na kateri je kar 29 otroških ,poučni,zabavnih in zimskih pesmi. Tako se bodo otroci lahko naučili preko pesmic marsikatero poučno temo.
Pri vsaki pesmici so tudi ilustracije , ki bodo lažje razumljive za otroke ,ki še morda ne znajo brati in so primerne za učenje velikih tiskanih črk. Namenjena je otrokom do 9.let.


Razdeljena je na tri dele:
Oranžna barva - POUČNE PESMI
Modra barva   - ZIMSKE PESMI
Zelena barva  - ZABAVNE PESMI

Knjiga govori   o prometu, eko dnevih , levi in desni, o matematiki, kako pomagati prijetelju-sošolcu, o barvah, dnevih, mesecih, božičku, dedku mrazu,velikonočnem zajčku, pustu, pomladi, počitnicah, kužkih, mucah,miškah, piki nogavički in njenem zakladu,o škratih , s katerimi otroci spoznajo promet,se naučijo pospravljati,umivati zobke…..

Skratka, svoje poslanstvo je našla v otrocih, ki so največje bogastvo na svetu in jim je treba olajšati pot v življenje.

Želimo si vstopiti v sanje vsakega otroka, saj vemo, da  poznamo odgovore.

V letu 2012 pa sem se odločila vrniti na zabavno sceno,ker zelo pogrešam  veselice in zabave.Posnet je tudi duet z hrvaškim opernim pevcem Ronald Braus -om , TA STARA KITARA,ki je priredba pesmi Gitare,gitare v izvedbi Ivice Šerfetija in Ljubke Dimitrovske.

In to je še en dokaz ,da mi ni nikoli dolgačas,saj vedno ustvarjamo nekaj novega .

V čast mi je bilo sodelovati na festivalu ,, ZLATI MIKROFONČEK,, v komisiji  ,kjer smo imeli res težko delo,ampak smo bili z občinstvom kar soglasni. Gladbeni studio OSMINKA je tako svoje delo opravila zelo uspešno,profesionalno in si želimo ,še veliko takšnih festivalov,saj imamo veliko mladih talentov!

Ker je bila in še vedno je,želja,delati z otroci in, ker so vzljubili na nastopih tudi moje škrate, se nam je porodila ideja, zakaj ne bi ŠKRAT PRAVLJIČAR,ZMEŠNJAVČEK,SMETKO in ZOBNI ŠKRAT dobili svoje dežele.In tako je v sodelovanju z oddajo UJEMI SANJE,katere voditeljica sem bila dve leti,za gledalce posnela resničnostni šov ,,SANJAMO DEŽELO ŠKRATOV,,katero so lahko gledalci vsak teden spremljali na malih ekranih.Oddaj je postala še bolj prepoznavna in šov je bil zelo gledan.Za gledalce smo naredili DAN ODPRTIH VRAT 21.7.2015 in bili nad odzivom zelo presenečeni,saj dogodka nismo na veliko oglaševali,ker manjka še veliko do uresničitve in izvedbe,le te do popolnosti.A vseeno smo ns dosedanje delo zelo ponosni in zagotovo lahko trdimo,da nam ne bi uspelo s toliko prostovoljci,donatorji,sponzorji in člani DRUŠTVA ŠKRATI.Ker pa je moja osebnost zelo energična in nimam nikoli miru,sem v zadnjem letu pričela sodelovati z Turistično agencijo Relax,kar mi omogoča druženje z gosti,spoznavanje krajev in animacije z otroci na različnih destinacijah.


Glede na to,da sem človek,ki vedno strmi k novim ciljem,vem,da je moja pot k spoznavanju in novih izivih še dolga,zato se prepuščam toku in usodi,da me vodi.

Vsem dragi moji pa ob vseh izkušnjah in dogodivščinah polagam na srce....VSI SMO UNIKAT IN ČE SANJAMO DOVOLJ MOČNO,SE LAHKO TO TUDI URESNIČI! ....

se nadaljuje.........

Če želite izvedeti kaj več pa v novičkah!

VERJAMEM,DA STE O MENI IZVEDELI KAR PRECEJ,KAJ BO V BODOČE ŠE NE VEM,KER ŽIVIM  ZA DANES IN UPAM,DA BOSTE TUDI VI RAZMISLILI O SVOJIH ŽELJAH,CILJIH  IN SANJAH,TER JIH Z DOVOLJ SAMOZAVESTI TUDI URESNIČILI.

NE HITITE PREHITRO,DA SE VAM KAJ NE ZGODI .
USTAVITE SE IN POGLEJTE OKOLI SEBE,DA NE BOSTE ZAMUDILI TISTEGA KAR IMATE NAJRAJE!!!!

LAPO SE IMEJTE , ŽELIM VAM LEP DAN ŠE NAPREJ.

VAŠA CLAUDIA

NASTOPI

KONTAKT

Telefon:
+386 (0) 41-719-556
E-pošta:
pevkaclaudia@gmail.com

dezelaskratov40@gmail.com 

www.pevkaclaudia.si

 

FACEBOOK

DEZELA SKRATOV

fb claudia

keramin